Norske e-bøker slipper unna Apple-skatt

søndag 27. februar 2011

Da Apples iPad ble lansert i fjor, viste det seg at den tekniske løsningen fra Adobe som den norske bokbransjen hadde valgt, gjorde det umulig eller vanskelig å lese bøkene på iPad. Samtidig måtte norske e-bøker kunne leses på det klart mest populære nettbrettet. Apple tilbyr en egen e-bokløsning, men bransjen fryktet effekten av at Apple krever 30 prosent av omsetningen fra stadig flere innholdsleverandører i deres populære App Store.

For å unngå at amerikanerne sitter igjen med nesten hver tredje norske bokkrone, tok Bokdatabasen en sjanse og satset på en helt åpen, men fortsatt noe uferdig plattform. Den er basert på den åpne webstandarden HTML5, i stedet for App Store. Løsningen får navnet Bokskya. Navnet spiller på at den lagrer bøkene i «skyen», altså på nettet, og at alle slags leseenheter vil ha tilgang til dem.

Brukere av nettbrett fra både konkurrerende produsenter og lesere fra konkurrerende bokhandlere vil kunne finne bøkene sine på ett og samme sted. Løsningen skal være fremtidssikker, slik at leseren kan være rimelig sikker på at bøkene som kjøpes kan leses også på leseenheter som lanseres av andre selskaper i fremtiden. kan du laste ned bøkene på nytt til nye enheter så mange ganger du ønsker. Du blir hele tiden sjekket opp mot kontoen din.

Kilde: Aftenposten.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates - Banner image: Photo: Jon Hoem.