Nå passer tv.nrk.no bedre til mobil og nettbrett!

onsdag 29. august 2012

For å få til responsiv uttegning, benytter vi oss av flere teknikker og biblioteker. For å kunne tilby ekstra funksjonalitet til dingser som støtter det, bruker vi såkalt progressive enhancement.

Et eksempel på dette er javascriptbiblioteket Modernizr som vi bruker til å finne ut om enheten din har støtte for feks touch. Touch-støtte på dingsen din gjør at vi kan tilby bla-funksjonalitet i karusellen på forsiden vår.

Vi bruker også Modernizr til å finne ut om det er funksjonalitet nettleseren ikke har støtte for. I de tilfellene laster vi et ekstra bibliotek, en såkalt polyfill, som legger til funksjonaliteten som nettleseren ikke gir oss som standard. Feks har ikke Internet Explorer støtte for media queries. Som erstatning for denne mangelen, bruker vi da en polyfill som heter respond.js.

Media Queries er en del av CSS3-spesifikasjonen som tillater nettleseren å bruke ulike CSS-regler for ulike skjermbredder. Slik kan visningen av inneholdet bli tilpasset en spesifikk skjermbredde uten at man trenger å tilby ulikt sideinnhold til ulike dingser. En media query inneholder i sin enkleste form et kriterie som må være oppfylt for at reglene som media querien inneholder skal kunne brukes av nettleseren. Under er et eksempel på hvordan vi bruker media query til å vise/skjule delelenkene våre.

Kilde: NRKbeta

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates - Banner image: Photo: Jon Hoem.