Bildebøkenes framtid er på brett

mandag 5. september 2011

Mens forlagene holder igjen på e-bøker for voksne, satser de stort på iPad-bøker for barn.

– Jeg fikk mange aha-opplevelser da jeg jobbet med iPad-utgaven av «Garmanns sommer». Her ser jeg nye muligheter for bildeboka, sier Stian Hole.

– Mange fine norske bildebøker kan få et parallelt liv i skjermversjoner. Her er det nye dimensjoner som kan legges til. Med Garmanns sommer var jeg spesielt interessert i å jobbe med lyd og fortellerstemmen. Frøydis Armand gir den et løft, synes Hole.

I sommer og utover høsten kommer en strøm av nye bok-apper for barn og unge. Holes forlag Cappelen Damm har allerede opplevd suksess med sin applikasjon for den populære bokserien om Karsten og Petra. Her laster brukeren ned en gratis applikasjon som inneholder en bokhylle med en gratis bok og kan så kjøpe flere bøker i serien enkeltvis.

– For den generasjonen som vokser opp nå, blir det stadig vanligere å gå rett på skjerm, ikke veien om papir. Med lesebrett-bøker kan man treffe dem som er vant til å være i spill- og skjermverdener, som kanskje ikke er så vant med å lese bildebøker eller gå på biblioteket. Dette er ikke et enten-eller: Skjermbøker kan få et liv ved siden av papirbøker og gi andre dimensjoner til fortellingene. Jeg er ikke redd for at dette vil ødelegge for papirboka. Jeg ser diskusjonen går og at noen forlag holder igjen skjermversjoner av bøker, jeg tror ikke man skal tenke sånn på det. Dette åpner mye muligheter. Spesielt for oss som jobber med bildebøker, mener Hole.

Kilde: Dagsavisen Nettbrett & ebøker

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates - Banner image: Photo: Jon Hoem.